2 çorba kaşığı İçim Yoğurt
1 kahve fincanı İçim Süt
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr un
1 çay kaşığı kuru maya
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörekotu
Unu eleyin, ortasına ılık süt, maya, tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Oldukça yumuşak bir hamur haline getirin ve yaklaşık 40 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya bölün.
20 cm’ lik tepsiye veya fırın kabına bu hamuru yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotlarını serpin. Yaklaşık 30 dakika 170 derecede pişirin.
|