|
|
Sütlü Gaziler Helvası |
|
maxi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54831
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2010
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yeteri kadar sadeyağı (Helvahâne) adı verilen altı yuvarlak tencerede yakınız. Birbuçuk misli unu bir el ile eze eze ve diğer eldeki ağaç kepçe ile karıştıra karıştıra yedirmeli ve meyanesi gelinceye dek karıştırmalıdır. Yağın iki misli şekeri bir misli süt ile kestiriniz. (Sütün kesilmemesi için şeker konmadan önce sütü kaynatmak gerekir.) Bu şeker şerbetini kepçe ile meyanenin her tarafına yedirerek karıştırınız. Sonra tencerenin kapağını kapatıp bekletiniz. Bir çeyrek sonra kapağı kaldırıp tekrar karıştırınız. Daha sonra tabağa alıp, istenirse üzerine ince dövülmüş toz şeker ekiniz.
|
|
Sütlü Gaziler Helvası Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
|
|