250 gram irmik
 
500 ml Pınar Geleneksel Tatlılarınıza Özel Süt
 
250 gram toz şeker
 
125 gram Pınar tereyağı
 
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çay kaşığı toz zerdeçal
 
1 paket vanilya
 
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 
Üzeri İçin :
 
Toz Antepfıstığı
 
 
Şerbeti için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin. Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin. Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |