|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172712
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
Hindistancevizi
Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın.
Şeker ve irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
Tatlımızın yarısını borcama dökün.
Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.
Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.
İrmik tatlımız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.
Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistancevizi veya tarçın serpebilirsiniz.
Dilerseniz muhallebiyi 3 eşit parçaya bölüp bisküvileri 2 kat halinde de dizebilirsiniz.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163960
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
2 yemek kaşığı hindistancevizi
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
İrmik şeker ve 5 bardak sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirin.
Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edin.
Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz.
Tüm bu aşamalarda sürekli karıştırmaya dikkat edin ki tatlınız dibini tutmasın.
Ocaktan indirince hindistancevizini ekleyip karıştırmaya devam ediniz ve kaselere dökün.
Hindistancevizi, fındık ya da fıstık ekleyerek sunabilirsiniz.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163785
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 yemek kaşığı ile irmik
9 yemek kaşığı toz ile şeker
5 su bardağı kadar süt
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu
1 adet vanilya
Servis için:
2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş hindistancevizi
1 su bardağı kadar ince çekilmiş ceviz içi
Süt, irmik, toz şekeri, limon kabuğu ve vanilyayı tencereye dökün.
Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Tatlının kalıbından rahat bir şekilde çıkartmak ve dilimlemek için; ıslatarak suyunu süzdüğünüz bir kaba irmikli harcını da aktarın.
Üzerini bir spatula ile düzelttikten sonra buzdolabının en üst rafında 4- 5 saat bekletin.
Kalıbından ters çevirerek çıkartmış olduğunuz tatlının üzerine rendelenmiş hindistancevizi ve ceviz içi ilave ettikten sonra dilimler halinde sevdiklerinize servis edin
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160061
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2021
323 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sosu için:
1 su bardağı ayıklanmış nar
1 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Muhallebisi için irmik, şeker ve sütü bir kaba alın. Üzeri göz göz olmaya başlayıncaya kadar ocakta pişirin.
Daha sonra içerisine tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Tereyağı eriyince ocağı kapatın ve içine vanilya ekleyerek karıştırın.
İster borcama dökün isterseniz de kaseleri kullanın. Bu noktada eğer kase kullanacaksanız, içlerini ıslatın ve fazla suyu dökün. Islatılmış kaseye hazırlanan muhallebiyi sıcakken dökün ve soğuduktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletin
Sosu için ayıkladığınız narları tencereye alın. Suyunu vermesi için hafifçe ezin ve şeker ekleyin.
Daha sonra nişasta ile suyu karıştırın ve narlı şekerli karışımın üzerine ilave edin.
Karışımı, orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 1-2 dk daha pişirim, soğumaya bırakın.
Soğumuş muhallebi kaselerini bir tabağa ters çevirerek çıkarın ve üzerine soğumuş olan sosu gezdirerek servis edin.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43910
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2020
3,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Daha sonra tencereyi ocağa alın ve pişirmeye başlayın.
Rendelenmiş limon kabuğunu da karışıma ilave edin.
En son bir paket vanilyayı da ekleyin.
Tatlıyı sürekli karıştırarak, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.
Birkaç saat buzdolabında bekletin.
Tatlıyı dilerseniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
sevdiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Çankaya Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144591
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2019
648 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
4 su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Tarçın
4 bardak süte irmiği dökerek ocakta karıştırın. Şeker, tereyağı, vanilya ve tuzu ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynayıp göz göz olduktan sonra kaselere dökün ve dışarıda biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Üzerini tarçınla süsleyerek servise sunun.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110982
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2015
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sokmarket.com.tr
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Tencerenin içine boşalttığımız soğuk süte irmik ve toz şeker ilave ederek kaynatalım. Tatlımız koyulaşıp muhallebi kıvamına ulaştığında margarin ve vanilya ekleyelim. Boza kıvamına geldiğinde ıslatılmış bir kalıba veya borcama koyalım. Üzerine tarçın ilave ettikten sonra soğumasını bekleyelim ve servis edelim.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
panda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc98348
Gönderme Tarihi: 19.May.2014
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
150 gram erimiş tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ve irmiği ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış dikdörtgen kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tatlının üzerine 2 dakika kaynatıp soğuttuğunuz sütlü şerbeti dökün. Şerbetini çekince de dilimleyip servis yapın. Üzerine çilek dilimleriyle ikram edin.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
cülide
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2013
Mesajlar: 31 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc91889
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2013
1,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Meyveleri için:
20 çilek
1 çay bardağı böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
Süte şeker, irmik ekleyip karıştırarak göbek atıncaya kadar kaynatın, vanilya ekleyin. Suyla çalkalanmış bir kaba bu karışımı dökün. Soğuyup donmasını bekleyin. İstediğiniz meyvelere şeker gezdirip tavada bir miktar pişirin; suyla açılmış nişastayı döküp bir taşım kaynatın. Servis tabağına ters çevirdiğiniz irmikli muhallebinin üzerine meyve karışımını gezdirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.05.2023
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88540
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
İrmik ile sütü orta sıcaklıkta karıştırarak pişiriniz. Koyu lâpa haline gelince soğutunuz. Tereyağını ve yumurtaları ilâve ederek iyice yoğurunuz. Koyu bozadan daha koyu kıvama geline az miktar karbonat koyarak, elde ettiğiniz bu karışımı dibi yağlı tepsi içerisine dökünüz. Orta sıcaklıktaki fırına sürünüz.
Diğer tarafda 200 gram su içerisinde 250 gram şekeri eriterek şurup yapınız. Tatlı kızarınca fırından çıkarıp şurubu üzerine serpiniz ve tekrar fırına koyunuz. 5 dakika sonra fırından çıkarınız. Soğutarak servis yapınız.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74671
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
7 çorba kasığı irmik
14 çorba kasığı tozşeker
300 gram ceviz
1 paket vanilya
50 gram margarin
2 tatlı kasığı tarçın
Sütün içine, irmiği ve tozşekeri koyup, önce kuvvetli sonra orta ısıdaki ateşte koyulaşıncaya kadar, sürekli karıştırarak, pişirelim.
Koyulaşınca içine vanilyayı ve margarini koyup, iyice çırpalım.
Boza kıvamına geldiği zaman, ıslattığımız bir tepsiye veya kalıba yarısını dökelim.
Cevizleri bıçakla kıyıp, tarçınla karıştıralım. Yarısını tatlımızın üzerine serpiştirelim.
Geri kalan tatlıyı da cevizlerin üzerine dökelim.
Biraz soğuyunca, kalan tarçınlı cevizi de serpiştirip, iyice soğutalım.
Kare dilimler halinde kesip, servis yapalım.
Not: İsteyenler, ceviz yerine badem veya fındık koyabilirler.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71290
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2012
5,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
16 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı ceviz içi
Sütün içerisine, irmiği, şekeri koyup, ateşte karıştırarak muhallebi gibi pişiriniz.
Ateşten alıp, yuvarlak bir kabı suyla ıslatıp, muhallebinin yarısını koyup, biraz soğutunuz.
Üzerine ceviz içini kıyılmış olarak koyup, diğer kalan muhallebiyi koyup, cevizi kapatınız.
Kabı buzdolabına koyup, dondurunuz.
Servise ters çevirip soğuk servis yapınız.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
ismet
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56219
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010
6,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım litre süt
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı irmik
1 fincan dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı ceviz
Bir tavaya margarini alıp eritin. Irmliği ve dolmalık fıstığı da ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun. İrmiğin kokusu yayılmaya başlayıp altın sarısı bir renk aldığında soğuk sütü ilave edin ve ateşten alın. Tavanın ağzını kapatarak 5 dakika kadar dinlendirin. İrmiğe şekeri ilave edip karıştırın. Kapağını kapatarak 20 dakika daha dinlendirin. Servis tabağına almadan önce bir kez daha karıştırın. Ceviz serperek servis yapın.
|
İrmik Tatlısı (Sütlü) |
|
dünya tatlısı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54228
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010
6,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyup karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine margarini, hindistancevizinin yarısını ve vanilyayı koyup karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe kakao ilave edip karıştırın ve cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc54161
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010
5,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
320 gram irmiği 480 gram süt ile orta ateşte çevire çevire pişirip koyu lapa haline getiriniz. Soğuduktan sonra 50 gram tereyağı ile yoğurunuz. Sırayla 3 yumurta kırınız; koyu bozadan daha koyu bir kıvama gelince, bir kaşık karbonat karıştırarak dibi yağlı tepsiye bir parmak kalınlığında döküp fırına sürünüz. 200 gram soğuk suda 250 gram şeker eritiniz; hamur kızarınca, çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdiriniz; tekrar fırına sürünüz. Beş dakika sonra çıkarıp soğutunuz.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Hazan Yaprakları
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2009
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44405
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009
7,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
4.5 su bardağı süt
4.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Hindistancevizi
Çekilmiş ceviz ya da çamfıstığı
Bir tencereye yağ ve irmiği koyur irmiklerin rengi hafif pembeleşene kadar kavurun.
Su, süt ve şekeri ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kavrulan irmikle karıştırın. Karıştırarak 5 dakika kadar kaynatın.
Ağırlaşan karışımı çukurca bir servis tabağına alın. Tatlıyı en az 30 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve servis yapın. Çekilmiş ceviz ya da çamfıstığı ile süsleyin.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
köftehor
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc43689
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009
6,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. süt (2 şişe)
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı su
Vanilya
Gülsuyu veya 3 kaşık su
Şeker, vanilya ve irmiği bir tencerede karıştırınız.
Süt ve suyu yavaş yavaş ilâve ederek ateş üzerinde karıştırarak kaynatınız.
1-2 taşım kaynatıp koyulaşmaya başlayınca ateşten alınız.
2-3 kaşık gülsuyu veya su ile her tarafı ıslatılmış küçük tepsi veya kalıba boşaltınız.
Ilık olunca buzdolabına koyarak bir gün bekletiniz.
Servis tabağına ters döndürerek alınız.
Üzerini dövülmüş fındık, hindistancevizi ve tarçınla süsleyiniz.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27916
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
6,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
2 çorba kaşığı margarin
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Vanilya
Bir tencereye şeker, irmik, yağ ve süt koyularak karıştırılır. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ateşten alınıp içerisine hindistancevizi ve vanilya konuluraka iyice karıştırılır. Ardında su yada gül suyu ile ıslatılmış şekilli bir kaba dökülür ve buz dolabında 5-6 saat bekletilerek dondurulur. Servis yapmadan önce büyük bir servis tabağına ters çevirilerek konulur ve keserek servis yapılır.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27915
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
6,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 lt. süt
Vanilya (isteğe bağlı)
Tarçın (isteğe bağlı)
Bir tencereye 1 lt. sütü boşalttıktan sonra hemen irmik ve şekeri, isterseniz vanilyayı ekleyin. (Vanilya tatlımızın güzel kokmasını sağlar). Devamlı orta ateşte, üzeri göz göz olana dek karıştırın. Koyu kıvama gelince ister kaselere, isterse büyük bir cam tabağa dökün. Aralarına bisküvi de koyarak değişik bir tat yaratabilirsiniz. Kaselere koyduğunuz tatlının üzerine tarçın serpiştirin ki tadı daha hoş olsun. Ama tarçını, tatlınız buzdolabında bıçakla kesilecek kıvama geldikten sonra dökün. Aldığınız irmik paketini 3-4 irmik tatlısı için daha kullanabilirsiniz.
|
Sütlü İrmik Tatlısı |
|
Erhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2006
Mesajlar: 23 Şehir: Girne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27578
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
6,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
15 gram tuzsuz tereyağı
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için;
Vişne reçeli
Derin bir tencereye süt, toz şeker ve irmiği aktarın. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya, tuzsuz tereyağı ve hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca küçük kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutup isteğe göre vişne reçeli ile servis yapın.
ML® Sütlü İncir Çevirmesi için tıklayın
ML® Sütlü İncir Çevirmesi (görsel)
|
|