1 litre İçim Süt
1 limon
11 çorba kaşığı toz şeker
6 yumurta
Limonun kabuğunu tek parça halinde soyun. İçim Süt ve limon kabuğunu bir sos tenceresine koyun ve kaynatın. Ateşten alıp serinlemeye bırakın. Limon kabuğunu içinden çıkarıp atın. 5 kaşık toz şekeri yuvarlak bir koyun ve üzerine 2 çorba kaşığı su dökün. Kabı orta ateşte ısıtın, kabı sürekli çevirerek; şekerin erirken kabın yüzeyinin tamamını kaplamasını sağlayın. Fındık kahve tonlarında bir renk alana kadar 10-15 dakika bu işlemi sürdürün. Ocaktan alın ve serinlemesi için bekletin. Fırını önceden 170°C’de ısıtın. Yumurtaları geniş bir kapta soluk bir renk alana kadar çırpın. Yavaşça 6 kaşık toz şekeri ve soğuk İçim Sütü, bir yandan çırpmaya devam ederek ekleyin. Karışımı dikkatlice yuvarlak pişirme kabına dökün ve kabı fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye pişirme kabının iki-üç parmak kadar üzerine gelecek şekilde kaynamış su ilave edin. Yaklaşık 1 saat boyunca; sivri bir metal ya da şiş batırdığınızda geriye temiz çıktığını görene kadar, gerekirse tepsiye yeniden su ekleyerek pişirin. Fırından aldıktan sonra serinlemeye bırakın. Servis etmeden önce en az 4 saat dinlendirip soğutun.
|