MALZEMESİ:
1 adet kavun (2 kg.)
4 bardak süt
1-2 sap taze nane
1/3 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Kavun her zaman tatlı çıkmaz. Tatsız çıkınca çoğunlukla üzerine şeker döker yeriz. İşte tadsız, ama kokulu kavunlarınızı zevkle yemeniz için kolay bir yöntem. Hem zevkli bir tabak, hem de hoş bir soğukluk!..
Kavunu dilimleyiniz, çekirdeklerini temizleyiniz. Bir büyükçe kaseye, dilimlerin içini doğrayınız. Elektrikli mikserle (Mutfağınızda yoksa, bir an önce satın almak için bir kenara para biriktirmeye başlayın. Elektrikli mikser mutfağınızın önemli bir aletidir, unutmayın!) kavun parçalarını püre haline getiriniz. Karıştırmaya devam ederken süt ve şekerini ilave ediniz. Karışımı, buzdolabında soğutunuz. İkram ederken çorba ya da komposto tabaklarına koyup, içine bir iki parça buz atıp, nane yaprakları ile süsleyiniz. Arzu edenler içine biraz limon sıkabilirler.
|