|
|
Sütlü Pazı Sarması |
|
kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc75782
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
4,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet pazı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 su bardağı çökelek
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Pazılar kaynar suya atılır, 3 dakika sonra alınır. Bulgur yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür. Soğan ve maydanoz ince doğranır. Bütün iç malzeme bir araya toplanır, yağ ve tuz eklenir karıştırılır. Pazı yapraklarının damarlı kısmı üste gelecek şekilde kenarına top yapılmış harç konur ve sarılır. Sarmalar yağlanmış fırın tepsisine tek sıra halinde dizilir. Üzerine süt ve 3 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirilir. 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
|
|
Sütlü Pazı Sarması Tarifleri Dolmalar
|
|