60 gr (4 çorba kaşığı) + 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
3 çorba kaşığı şeker
500 gr (2+1/2 su bardağı) süt
1 vanilya çubuğu (istenirse)
120 gr (1 su bardağı) un
125 gr (2/3 su bardağı kuşüzümü
125 gr (2/3 su bardağı) karışık meyve kabuğu şekerlemesi
60 gr (1/4 su bardağı) krem şanti
Yaklaşık 7,5 cm yüksekliğinde 8 küçük madeni kalıbı, 1 çorba kaşığı yağla yağlayınız. Kalıplan bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencereye şeker ve sütü koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak, şekeri eritiniz. Süt fokurdamaya başlar başlamaz tencereyi ateşten alınız. Vanilya çubuğunu (istenirse) koyup, tencereyi bir kenarda 20 dakika bekletiniz. Vanilya çubuğunu tencereden çıkarıp yıkayarak, bir başka yerde kullanmak için saklayınız.
Küçük bir kaseye un ile tenceredeki sütten 3/4 su bardağını koyup karıştırınız. Un ve süt karışımını kalan sütün bulunduğu tencereye dökünüz. Tencereyi orta ateşe oturtup, karışımı sürekli karıştırarak ısıtınız; koyulaşıp kaynamak üzereyken tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Tenceredeki un-süt karışımı tamamen soğuyunca, orta boy bir kaba boşaltıp, bıçakla küçük parçalara kesiniz. Tahta bir kaşıkla, kalan 60 gr yağı, kuşüzümünü ve karışık meyve kabuğu şekerlemesini karışıma ekleyip, kremayı katarak karıştırınız. Karışımı yağladığınız küçük kalıplara doldurup, fırında 15 dakika pişiriniz. Kalıplan fırından çıkarıp, iç kenarlarında çepeçevre bıçak gezdirerek gevşettikten sonra, pudingleri bir servis tabağına aktarınız. Biraz ılınmalarını bekleyip, servis ediniz.
|