|
|
Sütlü ve Pudingli Revani |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121876
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2016
1,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Sütlü kestirmesi için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı soğuk süt
Puding için:
1 paket Pakmaya Vanilyalı Tarçınlı Puding
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Kavrulmuş file badem
Yumurtaları şekerle birlikte mikserde köpük köpük olana dek çırpın.
Elenmiş unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ve şekerli vanilini ayrı bir kapta harmanlayın ve bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün. Spatula ile üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.
Sütlü kestirmesi için şekeri ve sütü kaynatın. Ocaktan alın, soğuk sütü ekleyin.
Revaniyi fırından alın. Revani sıcakken ılık kestirmeyi üzerine dökün.
Bu arada Pakmaya Vanilyalı Tarçınlı Pudingi sütle birlikte pişirin. Ocaktan alın, arada bir çırparak ılınmasını sağlayın. Pütürsüz bir kıvam elde edip revaninin üzerine dökün.
Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre üzerine file badem serperek servis yapın.
Aklınızda bulunsun: Revaniyi kaymaklı dondurma eşliğinde de sunabilirsiniz.
|
|
Sütlü ve Pudingli Revani Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|