Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sağlık Konuları > SÜTTEN GEÇEN HASTALIKLAR (1 adet - 16,466 defa bakıldı)

SÜTTEN GEÇEN HASTALIKLAR


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SÜTTEN GEÇEN HASTALIKLAR

harbi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.01.2009
Mesajlar: 44
Şehir: Gazi Magosa
Kısa URL: https://ml.md/lc32991
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2009
2,257 defa indirildi / yazdırıldı




Süt, çeşitli bakteriler ve mikroplar için yararlı olan ve çabuk üremelerini ve iyi beslenmelerini sağlayan bir ortamdır.
Süt, temiz ve hastalıksız bir hayvandan temiz bir kaba sağlıyorsa temizdir. Hemen içilebilir. Aradan 1-2 dakikalık bir zaman geçtikçe mikrop sayısı da binlerce artar. Bunun için sütü hayvandan sağar sağmaz hemen kaynatmak lâzımdır.
Eğer süt kaynatılmadan ve iyi muhafaza edilmeden içilecek olursa sağılan hayvanlardaki, herhangi bir hastalığın mikrobu süte ve eğer hile maksadıyla süte su katılmışsa sudaki mikroplar süte ve hayvandan aldığı bazı mikroplarda süte karışır. Böyle bir süt içildiği takdirde bütün mikroplar insan vücuduna geçerler.
Sütten geçen hastalık mikropları şunlardır; Tifo, paratifoğ dizanteri, malta humması, verem v.s. gibi çeşitli hastalıklar.
Eğer sağan kimsede hasta ise ve pis ellerle sütü sağıyorsa kaplarda iyi temizlenmemişse bu hastalık mikropları artar.
Bu bakımdan sütten azami derecede istifade edebilmek için hayvanı sık sık kontrol ettirmek, temizliğe çok dikkat etmek gerekir.






SÜTTEN GEÇEN HASTALIKLAR Tarifleri Sağlık Konuları



(1 adet SÜTTEN GEÇEN HASTALIKLAR 16,466 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort