200 gr İçim Labne
200 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
50 gr İçim Tereyağı
150 gr irmik
1 portakal kabuğu rendesi
100 gr un
4 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı, kar halinde
100 gr ılık süt
150 gr toz şeker
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
1 adet portakal
1 çorba kaşığı bal
Bir kapta yumurta aklarını şeker ile kar haline getirin ve bir kenara alın. Diğer bütün malzemeleri genişçe başka bir kabın içinde, el mikseri ile 5 dakika iyice çırpın. İçine, rendenin en ince tarafı ile rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin. Şekerli yumurta akını da ilave edin. Dikdörtgen kek kalıbının içini hafifçe yağlayın ve hazırlamış olduğumuz kek karışımını bu kalıba dökün. 175 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 1 adet portakalın suyunu, bal ile karıştırıp revaninin üzerine dökün.
|