250 gr İçim Süzme Beyaz Peynir
200 gr İçim Süt
100 gr İçim Tereyağı
750 gr un
3 yumurta
125 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı dövülmüş sakız
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Kuru mayayı 1 çay kaşığı şeker ve 50 gr süt ile bir kenarda 5 dakika bekletin. Genişçe bir kabın içine önce 500 gr elenmiş unu yerleştirin. Ortasına 3 adet çırpılmış yumurta sarısını, süzme beyaz peyniri, hazırlanmış maya karışımını ve pudra şekerini ekleyin. Tereyağını eritip kalan sütü de içine ilave edin. Hamuru karıştırırken süt ile birlikte harmanlayın. Kalan unu da mahlep ve sakız ile birlikte karıştırıp hamura ekleyin. 25 cm genişliğinde kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız çörek hamurunu içine yerleştirin. Bu şekilde fırına koymadan 50 dakika mayalanmasını bekleyin. Daha sonra 170 derece ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
|