|
|
Süzme Peynirli Lokma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc32614
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2009
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Sütaş Süzme Peynir
3 yemek kaşığı Sütaş Kaymaksız Yoğurt
500 gram tozşeker
600 ml su
1 yemek kaşığı limon suyu
300 gram un (elenmiş)
1 yemek kaşığı karbonat
3 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Sütaş Süzme Peynirin içindeki suyunu döküp çukur bir kaseye alın. Üzerine su ekleyip 5 dakika kadar bekletin. Tozşeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Ateşin altını kısıp 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Limon suyunu ilave edip altını kapatın ve soğuması için kenara alın. Beklettiğiniz Sütaş Süzme Peynirin bekleme suyunu süzüp dümdüz hale gelene kadar çatal yardımıyla ezin. Ayrı bir kapta un, yumurtalar, Sütaş Kaymaksız Yoğurt ve karbonatı çırpıcı yardımıyla karıştırın. Üzerlerine ezdiğiniz Sütaş Süzme Peynirini ilave edip karıştırın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Hazırladığınız hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp kızdırdığınız yağın içine bırakın. Maşa yardımıyla çevirerek altın sarısı renk alana kadar kızartın. Pişen lokmaları süzerek alın ve üzerlerine soğumuş olan şerbeti dökün. Süzme Peynirli Lokmalarınız servise hazırdır.
Not: Süzme Peynirli Lokmalarınızı üzerlerine dilerseniz çekilmiş ceviz içi veya file antep fıstığı serpebilir, yanında Sütaş Süzme Yoğurt ya da Sütaş Labne ile servis edebilirsiniz.
|
|
Süzme Peynirli Lokma Tarifleri Sütaş Yemek Tarifleri
|
|