|
|
Tabak Servisinin Özellikleri |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc101079
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2014
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Tabak taşıma ve toplamayı bilen personel olduğu takdirde aşırı bir bilgi ve beceri gerektirmez.
Tabakların iç yüzeyine ve yiyeceklere parmaklar dokunulmamalıdır.
Dolu tabaklar yere paralel olarak taşınmalıdır.
Yemek tabaklarını elimize alırken servis sırasına göre alınmalıdır (İlk servis yapacağınız konukların yemeğini en son elinize almayı unutmayınız).
Tabak servisinde ideal olan tek elde iki tabaktan fazlası taşınmamasıdır.
Genel olarak yiyecek ve içecek servisi sağ elle sağdan servis edilir.
Servis saat yönünde hareket edilerek yapılmalıdır.
Ekmek ve salata tabakları konukların solundan servis edilir. Kolay ve çabuk bir servis şeklidir. Bu nedenle zamandan tasarruf sağlar.
Yiyecekler mutfakta, mutfak personeli tarafından porsiyonlanarak sos ve garnitürleri ile güzel görünüşlü olarak konuğun önüne konmaya hazır şekilde mutfaktan çıkar.
Mutfakta hazırlanan tabakların görünümü ve dizaynı bozulmadan servisi yapılmalıdır. Bunun için mutfaktan servis alanına getirilen tabakların taşınmasına özen gösterilmelidir.
Sıcak yemekler sıcak tabakla, soğuk yemekler soğuk tabakla servis edilir.
Porsiyonlamada standart sağlanır.
Pahalı ve çok çeşitli servis mazemesi gerektirmez.
Yiyeceklerin servisi kısa zamanda gerçekleştiği için içecek servisi için geniş bir zaman dilimi kalmaktadır.
Deforme olmuş, kenarı kırılmış vb. tabaklar kesinlikle servise çıkarılmaz.
|
|
Tabak Servisinin Özellikleri Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|