6 yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram beyaz peynir
1 demet taze soğan
3 haşlanmış patates
10 dal maydanoz
Kürdan ve zeytin
Öncelikle tepsiyi yağlayın. Bir yufkayı yayın, üzerine yaklaşık 3 yufkayı parçalayıp gelişigüzel yerleştirin. Yumurta, sıvı yağ (istenirse eritilmiş tereyağı) ve sütü karıştırın. Bu karışımın yarısını yufkaların üzerine gezdirin. Peyniri ufalayın, taze soğanı kıyın, haşlanmış patatesi ezin, maydanozu da kıyıp iç malzemeyi hazırlayın. Bu karışımı yufkaların üzerine yayın. Diğer yufkaları üzerine dizin, yandan sarkan yufkayı üzerine kapatıp dilimleyin. Kalan sıvı karışımı üzerine dökün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Bu şekilde hazırlanan börek derin dondurucuda bekletilip, gerektiği zaman pişirilebilir. Dilimlenmiş börek kürdan ve zeytinle minik atıştırmalıklar haline dönüşebiliyor.
|