Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Tahinli Çörek (26 adet - 799,542 defa bakıldı)

Tahinli Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tahinli Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169393
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
4,5 - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağı sıvı yağ
75 g yumuşak margarin
3 çay bardağı ılık süt
İç malzeme:
2,5 çay bardağı tahin
2,5 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı susam

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine sıvı yağ, margarin ve ılık sütü ilave edip yaklaşık 5-10 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.
Tahin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Her birini 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini kapatın ve 30 dakika daha bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekli verin. Bir ikinci parçayı da ucuna ekleyerek aynı şekilde sarmaya devam edin. Böylece 12 parça ile 6 adet çörek hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.



Tahinli Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175323
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı




1 Çay kaşığı Karbonat
2 Yemek kaşığı Süt
1 Yemek kaşığı Tahin
70 Gr Tereyağı
2 Yemek kaşığı Toz Şeker
1 Çay kaşığı Tuz
2 Su bardağı Un
3 Yemek kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
İçi İçin:
4 Yemek kaşığı Susam
4 Yemek kaşığı Tahin

Çörek hamurunu elinizle yoğurarak veya bir hamur yoğurucu yardımıyla hazırlayın. Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru 1 cm kalınlığında tezgaha açın. İçine fırça yardımıyla tahin sürün. Hamuru rulo yapın. Yaklaşık 3,5 cm çapında olduğunda bırakın ve bıçakla uzunlamasına kesin. Kalan hamura da aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta beyazı sürün. Susama bulayın ve 5 cm uzunluğunda dilimleyin. 180°C’ye önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin.



Tahinli Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177224
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamuru İçin;
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
3 çay bardağı ılık süt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında iyice erimiş olsun)
Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
İçi İçin;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1,5 su bardağı koyuyorum)
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
Ceviz veya fındık
İsteğe göre susam da ekleyebilirsiniz

Uygun bir kap içerisine aldığımız Ilık sütün içine mayayı, şekeri alarak tel çırpıcı ile karıştırın. Kabın üzerini streçleyerek 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekletin. Süre sonunda streç filmi mayanın üzerinden alın.
Yoğurma kabına unu alın, unu kontrollü eklemenizde fayda var. Üzerine diğer malzemeleri ve aktifleşen mayayı da koyun. Hamuru yoğurmaya başlayarak ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini streçleyip, örtü öreterek en az bir saat kadar mayalanması için bekletin.
Beklettiğiniz ve mayası gelen hamuru 1-2 kez daha yoğurarak havasını alın. Ardından 12 parçaya ayırıp bezeler yapın.
Her bezeyi, elinizle ya da merdaneyle yarım cm olacak şekilde inceltin.
İncelttiğiniz hamura, önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını her yerine gelecek iyice sürün. Bezenin boyutuna göre değişir ama 2 çorba kaşığı yeterli oluyor.
Hamuru rulo şeklinde sarın, elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarıp tepsiye dizin. Bezeler bitene kadar bu işleme devam edin. Çöreklerinizi 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
Üzerine, her yerine gelecek şekilde yumurta sarısını sürüp, ceviz ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar üstü kızaracak şekilde pişirin.



Tahinli Çörek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178854
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2024
61 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
4 su bardağı un
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (veya 1/2 paket yaş maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç için:
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, ince çekilmiş)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam

Ilık süt ve suyu karıştırın. İçine kuru mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika bekleyerek mayanın aktifleşmesini sağlayın.
Geniş bir karıştırma kabına unu eleyin, tuzu ekleyin ve karıştırın.
Ortasını havuz gibi açıp, mayalı karışımı ve sıvı yağı ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Tahin ve toz şekeri bir kasede iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak ince çekilmiş ceviz içini de ekleyebilirsiniz.
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alın. Hamuru 2 veya 3 eşit parçaya bölün.
Her bir hamur parçasını merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.
Açtığınız hamurun üzerine tahinli karışımdan sürün ve her yerine eşit şekilde dağıtın.
Hamuru rulo şeklinde sarın ve 2-3 cm kalınlığında dilimlere kesin.
Kesilmiş çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, çörekler altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.



Tahinli Çörek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179614
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket Dr. Oetker Mayalı Un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
75 g yumuşak margarin
3 çay bardağı ılık süt
İçi için:
2.5 çay bardağı tahin
2.5 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kavrulmuş susam

Un ve mayayı karıştırın. Üzerine sıvı yağ, margarin ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak bir hamur oluşuncaya kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.
Süre sonunda hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Her parçayı 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini örterek yaklaşık 30 dakika süre ile bekletin. Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürün. Bir ikinci parçayı da ucuna ekleyerek aynı şekilde sarmaya devam edin. Böylece 12 parça ile 6 adet çörek hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Fırından çıkarınca üzerini bir başka tepsi ile kapatın. Sıcak veya soğuk servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.11.2024


Tahinli Çörek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180683
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2024
72 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.haberturk.com

3 su bardağı un
3 çay bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun)
İçi için:
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağından biraz fazla şeker
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Ceviz veya fındık
İsteğe göre susam da ekleyebilirsiniz

Tahinli çörek yapımına mayayı süt ile açarak başlayın. Derin bir kapta kuru mayayı ılık süt ile karıştırın ve 5 dakika kadar bekleyin. Sırası ile un, tuz, sıvıyağ, tereyağı, şekeri ilave edin. Kulak memesi kıvamında olana dek yoğurun.
Un az gelirse ekleme yapabilirsiniz. Hamurunuzun yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle kapatıp oda sıcaklığına 1,5 saat dinlenmeye bırakın. Bu sırada hamurunuz kabaracak. Çöreklerin iç harcı için ayrı bir kapta tahin ve toz şekeri karıştırın.
Ardından kabaran hamuru, yuvarladıktan sonra bir merdane yardımıyla tezgah üzerinde açın. İç kısımlarına tahinli toz şeker karışımı sürdüğünüz hamurları, rulo şeklinde sarın ve bir ucundan alarak kendi etraflarında sardırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurlarınızı yerleştirin ve yarım saat de bu şekilde bekletin.
Ardından çırpılmış yumurta sarısı sürün, bolca susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana kadar kadar pişirin. Bu süre ortalama yarım saattir. Çörekleriniz piştikten sonra 5 dakika dinlendirip sıcak olarak servis edebilirsiniz.







Tahinli Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(26 adet Tahinli Çörek 799,542 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort