15 g (1 çorba kaşığı) maydanoz yaprağı
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 kepek ekmeği dilimi (kabuklan alınıp, küçük küpler halinde doğranmış)
1 1/4 su bardağı tahin
4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
350 g yağsız beyazpeynir
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
Maydanoz, sarımsak ve kepek ekmeği küplerini blendıra koyup, ufalanmış ekmekiçi kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
Tahin, limon suyu, beyazpeynir, tuz ve karabiberi ekleyip, kalın bir hamur haline gelinceye kadar yeniden karıştırın (ezmeyi tadıp, gerekiyorsa biraz daha karabiber ya da limon suyu ekledikten sonra yeniden karıştırın). Ezmeyi küçük servis kâselerine boşaltıp, servis yapın.
NOT: ORTADOĞU VE TÜRK MUTFAĞINDAKİ HUMUSU ANDIRAN BU EZME, YANINDA KIZARMIŞ EKMEK DİLİMLERİ YA DA SICAK PİDEYLE SERVİS YAPILABİLİR.
|