|
|
Tahinli Haşhaşlı Katmer |
|
saibe
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc93933
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2013
2,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
4 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı margarin
2 bardak un
Bir kabın içerisine; 1 çay bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya,4 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı unu katıp karıştırın. Karışımın biraz kabarmasını bekleyin (yaklaşık 10 dk) 2 bardak unla maya karışımını yoğurun. Beklemeye bırakın hamur kabardığında yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın (pazı yapın). Bu hamur parçalarını 1 yemek tabağı büyüklüğünde açın. bir kapta 4 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş ve 3 yemek kaşığı yumuşamış margarini karıştırın ve bu karışımı açtığınız hamurun üzerine bolca çalıp sigara böreği sarar gibi sarıp gül böreği yapar gibi dolayıp tekrar pazı haline getirin ve oklava ile tekrar 1 tabak büyüklüğünde hamuru açın. Önceden ısıtılmış teflon tavada altını üstünü güzelce pişirip servis yapabilirsiniz.
|
|
Tahinli Haşhaşlı Katmer Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|