500 g Kıyma
500 g Mantı
1 adet Soğan
2 diş Sarımsak
1 adet Yumurta
Yarım bağ Maydanoz
2 çorba kaşığı Galeta Unu
1,5 tatlı kaşığı Kimyon
1 tatlı kaşığı Karabiber
2 tatlı kaşığı Köfte Baharı
Yarım çorba kaşığı Sumak
1,5 çorba kaşığı Zeytinyağı
4 çorba kaşığı Yoğurt
2 çorba kaşığı Yoğun Tahin
Sumak
Kıymayı çukur bir kaba koyun, 1 adet soğanı, yarım demet maydanozu ve 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp sırayla kıymaya ekleyin. Sonra karışıma baharatları ekleyin, içine 1 yumurtayı kırın ve köfte harcını yoğurun. Bu köfteyi ne kadar çok yoğurursanız tadı o kadar güzel olur. Kıvamı tutturacak kadar ekmek içi veya 2 çorba kaşığı kadar galeta unu ekleyin. Köftelerinizi mantıların büyüklüğünde toplar haline getirin.
Tepsiye fırın kağıdı koyun. Mantıları biraz zeytinyağı ile yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 250 derecelik Arçelik Gurme Ankastre fırında 4 dakika kızartın. Ardından köfteleri de ekleyin ve 15-20 dakika kadar da onlarla pişirin. Tepsinin tıka basa dolu olmaması önemli ki mantılar ve köfteleri rahatça karıştırabilin, yağları birbirine geçsin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz 4 çorba kaşığı yoğurdu, 2 çorba kaşığı tahin ve 2 limonun suyu ile iyice karıştırın. Limon suyu tahinin açılmasını sağlayacak ve yoğurt-tahin karışımının kremamsı bir hal almasına yardımcı olacak. Mantılı köftelerin üzerine bu sosu döktükten sonra biraz da sumakla şenlendirin.
|