https://www.kulturportali.gov.tr
Patlıcan (közlemelik, çekirdeksiz): 4 adet
Dövülmüş ceviz içi:1 çay bardağı
Zeytinyağı: 1 kahve fincanı
Limon: 1 adet
Tahin: 1 kahve fincanı
Sarımsak: 2 3 diş
Tuz:1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı ve limon suyunu çukur bir kaba koyup, karıştırınız. Patlıcanlara bıçak saplayarak, birkaç delik açınız ve ocak üstü harlı ateşte çevirerek, közleyiniz. Közlenmiş patlıcanların yanmış dış kabuklarını, ince akan musluk suyu altında bıçakla sıyırarak temizleyiniz. Hafif sıkarak suyunu çıkardıktan sonra zeytinyağı, limon karışımına koyunuz. Çatalla eziniz. Ezilmiş patlıcanlara, dövülmüş ceviz içlerini, ezilmiş sarımsak dişlerini, tahini ve tuzu katınız. Tüm malzemeyi karıştırınız. Karışımı servis tabağına çıkartınız. Üzerini kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ile süsleyip, sofraya veriniz.
Not: İsterseniz ezmeye ilaveten 1 kahve fincanı süzme veya normal yoğurt katabilirsiniz.
|