|
Tahinli Pide (Yenipazar Aydın) |
|
yasak elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2015
Mesajlar: 65 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc109564
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2015
5,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yenipazar Belediyesi
200 gr hamur
130 gr tahin
85 gr şeker
15 gr susam
Hamuru elle yuvarlak bir biçimde açılır. İçine tahin dökülüp hamurun her tarafına yedirilir. Daha sonra içerisine şeker koyup şeker tahin ve hamur yedirilir. Hamur dolanarak katlanıp tekrar yuvarlak bir şekilde açılır. Yine üzerine tahin sürülerek üzerine susam ve tereyağı ilave edilerek firma verilir. Ateşten uzak pişmesi önemlidir. Piştikten sonra servise sunulur.
Not: Tek porsiyon tahinli pidenin çapı 30 cm.'dir.
|
|