|
|
Tahinli Piliç Katlama |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28700
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
2,184 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 8 adet piliç kalça
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
- Harcı:
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 adet çarliston biber
- 500 g ıspanak
- 3 diş sarımsak
- ½ Sana Crème Bonjour tahinli peynirli sandviç sürme
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- üzeri İçin:
- 2 adet köz biber
- 1 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı
1. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın.
2. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp doğrayın.
3. Sarımsakları ayıklayıp kıyın.
4. Ispanakları haşlayıp iyice suyunu sıktıktan sonra kıyın.
5. Köz biberleri şerit şerit doğrayın.
6. Yayvan bir tavada Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine piliç kalçaları bütün olarak koyup renk verdirin. Renk alan kalçaları ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.
7. Harcı için piliç kalçaları kızarttığınız tavanın içine piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, kıyılmış sarımsakları ve doğranmış çarliston biberleri koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
8. En son olarak içine ıspanakları, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Ateşten indirmeden önce Sana Crème Bonjour tahinli peynirli sandviç sürmeyi ekleyip ateşten harcı alın. Sana Crème Bonjour tahinli peynirli sandviç sürmeyi yemeklerde kullandığınız zaman ayrıca tahin, peynir veya krema ilave etmenize gerek yoktur.
9. Harcı piliç kalçaların içine koyup yanlarından kürdan ile tutturun. Üzerine köz biberleri ve susamları serpin. Tavuk suyunu ilave edip bir taşım pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
|
Tahinli Piliç Katlama Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|