|
|
Tahinli Profiterol |
|
şeff
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc78137
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
1,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
70 Gr Sana Hamurişi
300 gr sosu için tahin helvası
1 Su Bardağı tozşeker
1 Su Bardağı krema
1 Su Bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Tatlı Kaşığı TOZŞEKER
4 Su Bardağı kreması için süt
70 gr sanahamurişi
1,5 Su Bardağı un
3 Adet yumurta
3 Çorba Kaşığı un
1 Çay Kaşığı tuz
1 Adet yumurta sarısı
1,5 Su Bardağı su
1 Çorba Kaşığı nişasta
Hamuru için tencereye 1,5 su bardagı suyu alın üzerine 1 tatlı kaşıgı tozşeker 1 çay kaşıgı tuz ilave edin üzerine 70 gr margarin ekleyin margarin eridikten sonra en son 1,5 su bardagı un ilave edin tatha kaşıkla sürekli karıştırın hamur parmak ısısına dayanacak şekilde gelince teker teker yumurtaları ekleyin hamuru yogurun hamuru krema sıkma torbasına doldurun profiterol şeklini vererek sıkın önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin kreması için tencereye 4 su bardagı süt ilave edin sütün üzerine 3 yemek kaşıgı un 1 su bardagı toz şeker 1 çorba kaşıgı nişasta 1 paket vanilya ve 1 yumurta sarısı ilave edin kremayı sürekli karıştırarak pişirin ve daha sonra sogumaya bırakın sosu için 1 kaba 300 gr tahin helvasını alın üzerine 1 su bardagı süt ilave edin ve karıştırarak ezin üzerine 1 su bardagı pişen kremadan ekleyin ve tekrar karıştırın profiterol hamuru fırından çıktıktan sonra içini delin hamurun içine soguyan krema ile doldurun servis tabagına profitorolleri alın üzerine tahinli sosu dökün.
|
|
Tahinli Profiterol Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|