|
|
Tahinli Rulo Tatlısı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29176
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 adet yufka
- 9 yemek kaşığı tahin
- 100 g Sana yağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- Şerbet:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı
1. Şerbeti için derin tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Şerbet kıvamına geldikten sonra birkaç damla limon suyu koyup, şerbeti kestirin.
2. Sana yağını küçük bir tavada eritip, soğutun.
3. Sosu için; bir kâsenin içinde erimiş Sana yağını ve şekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra tahini ekleyip karıştırın. En son sosun içine iri çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın.
4. Yufkaları üst üste koyup, ortadan ikiye katladıktan sonra, kenarlarını kesin. Yarım yufkanın üzerine harçtan koyup, bir fırça yardımıyla yayın. Geniş tarafından başlayarak harçlı yufkayı rulo olarak sarın.
5. Ruloları baklava şeklinde kesip, Sana yağı ile yağladığımız tepsiye dizin.
6. Tahinli ruloları önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis tabağına alın.
7. Tahin rulolarının üzerine sıcak şerbeti döküp çektirin. Arzuya göre krem şanti veya kaymak ile servis edin.
|
|
Tahinli Rulo Tatlısı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|