2 adet yumurta
1 büyük çay bardağı irmik
200 gr. margarin
1+1/3 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1.5 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz; şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon ekliyoruz ve 5 dakika daha ocakta tutup soğutuyoruz. Hamur için; yumurta, margarin, pudra şekeri, tahin, irmik ve kabartma tozunu karıştırıp, azar azar un ilavesiyle hamur hazırlıyoruz. Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede pişiriyoruz. Şerbetle buluşturduktan sonra tahin ilave ediyoruz.
|