Nilgün Tatlı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı un
Bir tutam tuz
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için:
3 çorba kaşığı mürdüm eriği reçeli
4 çorba kaşığı tahin
Derin bir kasede süt, irmik, galeta unu, un ve tuzu topak kalmayacak şekilde iyice çırpın.
1 çorba kaşığı sıvıyağla yağladığınız yapışmaz yüzeyli bir tavaya, hazırladığınız karışımdan bir kepçe koyun.
Tavayı hafifçe sallayıp karışımı yayın ve her iki tarafını da pişirin.
İrmikli karışım bitene kadar, tavayı yağlamayı sürdürerek işleme devam edin.
Pişirdiğiniz krepleri servis tabağına alın.
İçi için tahin ve mürdüm eriği reçelini karıştırın.
Akıtmaların ortasına bu karışımdan koyup rulo şeklinde sarın.

|