2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 su bardağı rende kaşar
8-10 dal maydanoz
Kıvam alana kadar un
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Bulamak için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Ezerek ya da robotta geçirerek püre yapılır. Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, rende kaşar, tuz, karabiber ve azar azar, bütünleşene kadar un eklenerek yoğrulur. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir. Daha sonra ıslatılmış ellerle fazla büyük olmayan köfteler yapılır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galetaya batırılır, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.
|