Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Denizli Yemekleri > Tandır (Muğla) (1 adet - 3,978 defa bakıldı)

Tandır (Muğla)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tandır (Muğla)

sevecen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2018
Mesajlar: 33
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc131282
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2018
1,690 defa indirildi / yazdırıldı




Muğla Valiliği

Döşün alt bölümü, but, incik ve bel bölgesinde yer alan böbrek yatağından oluşan oğlak eti
Karabiber
Tuz
Sos malzemesi:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Kekik
Yanında pişirmek için domates, biber

Et, 350-400 gr.lık parçalar halinde doğranır.
Pişirileceği tencereye doldurulur. Etin üzerine çıkacak şekilde sıcak su eklenir. Karabiber ve tuz serpilir.
Tencere üstü kapalı olarak taş fırına ya da kuyuya (tandıra) konur. 2,5-3 saat içinde pişen et, fırından ya da kuyudan çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir ve ısıya dayanıklı toprak tabaklara alınır.
Servis edileceği zaman etin üzerine, tereyağında kavrulmuş salça ve yoğurt karışımı ile karabiber ve kekikten oluşan sos sürülür ve tereyağı eklenir.
Soslanan et, yanında domates ve biber ile birlikte tekrar fırına verilerek kızarması sağlanır.
İkram ederken tandırın yanında iç pilav ve patates verilir.

Not: Tandır, bir oğlağın döş dolması yapmak için kullanılan döş kısmından geriye kalan kısmı ile diğer bölümlerini değerlendirmeye yarayan et yemeği seçeneklerinden biridir. Biraz daha sulu olmakla birlikte aynı döş dolması gibi soslanır, taş fırında pişirilir ve kızartılır.







Tandır (Muğla) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Tandır (Muğla) 3,978 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort