1 kg havuç
1 çay bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Havuçlar soyulur, yarım parmak şeklinde doğranır. Tencereye tereyağı konur, orta ateşe yerleştirilir. Eriyince ince kıyılmış soğanlar atılır ve pembeleştirilir. Üzerine salça katılır, bir kaç tur çevrilir. Sonra havuçlar ilave edilir. Kapaklı olarak 10 dakika kadar tasarlanır. Sonra yıkanmış pirinç ve sıcak su ilave edilir. Ateş kısılır, gene kapaklı olarak 40 dakika kadar pişirilir. Servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve sıcak olarak sofraya getirilir.
|