Refika Birgül
4 adet Patlıcan
6 adet Yeşil Köy Biberi
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
4 diş Sarımsak (Kabuklu)
6 çorba kaşığı Yoğurt
Taze Kekik (Süslemek İçin)
4 patlıcanı pijama gibi soyup, iri zar boyunda küp küp kesin. 6 adet köy biberini halkalar halinde kesip ayırın. Fırın tepsisine koyup, üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve tuz, karabiber ekleyin. 4 diş sarımsağı kabuklarıyla beraber tepsiye koyun. Yalnız fırın tepsisinde malzemelerin sıkışmadığından emin olun, böylelikle patlıcanların her tarafı ateş görecektir aksi taktirde suyunu bırakacak ve haşlanmaya başlayacaktır..Bizim istediğimiz güzelce ızgara olmaları. 280 derecelik fırının ızgarasında patlıcan ve yeşil biberler ara da bir çevrilerek pişirilir. Güzelce kızaran patlıcan ve biberleri servis tabağına alın. Ayrı bir kapta yoğurdu güzelce çırpın fakat soğuk olmamasına dikkat edin ki mezemizin derecesini bozmasın. Sarımsakların tepesini kopartıp parmaklarınızla iyice sıkarak püresini çıkartın ve yoğurda ekleyin. Yaklaşık 6 çorba kaşığı yoğurdu patlıcanlarınızın üzerine dökün. 4 çorba kaşığı cevizli taratorunuzu da yoğurdunuzun üzerine ekleyin ve taze kekik ile süsleyin.
|