|
Tarator |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96060
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2014
1,882 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
4 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı limon suyu
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3-4 dal maydanoz
4 adet içi kırmızı biberli dolmuş yeşil zeytin
Ekmek içini robotta iyice çekin ya da elinizle iyice ovalayın.
Bütün malzemeleri koyu bir kıvama gelinceye kadar çatal ile iyice karıştırın.
Servis tabağına alın.
Tabağa eşit kalınlıkta düzgün bir yüzey olacak şekilde yayın.
Maydanoz yapraklarını serpiştirin, acı severseniz kırmızı pul biber de serpebilirsiniz.
Zeytinleri ikiye bölüp çiçek şekli verin ve taratoru süsleyin.
|
Tarator |
 |
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1739 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc143999
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2019
789 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 dilim bayat ekmek içini
Ceviz
Zeytinyağı
Süzme yoğurt
Limon suyu
Sarımsak
Tuz
Süslemek için dereotu
Ekmek içini blenderdan geçirin. Ekmekleri iyice ufaltın. Ceviz, zeytinyağı, süzme yoğurt, limon suyu, sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerini dereotuyla süsleyebilirsiniz.

|
Tarator |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157022
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı tahin
250 gr. iç ceviz
2 kahve fincani limon suyu
2 orta baş sarmısak
2 demet maydanoz
Tuz
Ceviz, sarmısaklar ve tuz beraber dövülür. Servis tabağına alınarak tahin, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozlarla iyice karıştırılıp servis yapılır.
|
Tarator |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc168035
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
1/2 adet bayat ekmek
1 kase süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeği dilimleyerek kenarlarını çıkartın ve ıslatın. Süzme yoğurdu karıştırma kabına koyup sarımsakları döverek içine katın. Zeytinyağını ve tuzu ekleyerek karıştırın. Islanmış ekmekleri sıkıp suyunu çıkartın, karıştırma kabına alın. İyice yoğurun ve ezerek karıştırın. Servis tabağına alın. Süsleyerek servis yapın.

|
Teratür |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 926 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182881
Gönderme Tarihi: 04.May.2025
97 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 adet orta boy marul
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tahin
1/2 adet limon suyu
Marul ve maydanozu çok ince olacak şekilde doğrayın. Bir kaseye alın ve tuz ekleyin. Elinizle ovalayıp suyunu çıkarın. Suyunu süzdürün. Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak rendesini alıp karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yoğurdu yeşilliklerle birleştirin. İyice karıştırın. Teretür hazır. Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip sumak serpin.

|
Tarator |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180548
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ceviz içi
1 kahve fincanı tahin
2 diş sarımsak
2 limon suyu
Yarım demet maydanoz yaprağı
Tuz
Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur.
Limon suyu ilave edilip karıştırılır.
Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır.
Salata tabağına alınıp turşu zeytin ve limon dilimleri ile süslenir.
Not: tarator, ekmek dilimlerine sürülüp de ikram edilebilir.
|
|