Reşat Akbaykal
Yeteri kadar köpek balığı dilimleri
Taratoru için:
2 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Yarım avuç kırılmış ceviz
1 avuç kurutulmuş ekmek kırığı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Taratoru içi; tüm bu malzemeler bir kapta karıştırılır. Balığın üzerine koyacağımız tarator hazırdır.
Köpekbalığının derisi yüzülür ve karın bölgesi temizlenir.
Temizlenen balık iki parmak kalınlığında dilimlenir.
Dilimlediğimiz parçalar una batırılır. Kızgın yağda çift taraflı olarak kızartılır.
Kızartılan parçalar, tabağa yassı olarak dizilir. Üzerine önceden hazırladığımız tarator, kaşıkla balık eti görünmeyecek şekilde sıvanır.
Kimi balıkçıların, yenmez diye öldürüp çöpe attıkları köpekbalığı (yasemin) bu şekilde çok lezzetli olur ve afiyetle yenir.
|