|
|
Tarçın Lokması |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc112260
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2015
1,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/4 su bardağı ertilmiş margarin
1 su bardağı + 1/3 su bardağı un
1/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı kabartmatozu
bir çimdik tuz
1 silme çorba kaşığı tarçın
6-7 çorba kaşığı pudra şekeri
Kızartmak için 500 gr sıvıyağ
Karıştırma kabının içerisine un ve kabartma tozu hariç diğer yağı, yoğurt butun malzemeleri koyup spatula ile iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz.
Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hamurumuzu en az 20 dakika dinlendirin ben genelde önceden hazırlayıp ne zaman yiyeceksek o zaman kızartıyorum.
Hamurumuz dinlendikten sonra merdane yardımıyla açıyoruz yarım cmle bir cm arası kalınlıkta:) bu noktada biraz un kullanabiliriz ama çok az, daha sonra ben evde bulunan en küçük çay bardağının ağzı ile hamuru kestim. Diğer tarafta derin bir kase içerisinde pudra şekerini ve tarçını karıştırıp hazır ettim.
Bütün hamuru kesme işlemi bittikten sonra bol yağda kızartma işlemine geçiyoruz.
Yağımız orta kızgınlıkta olacak ki hamurlar birden yanıp içi çiğ kalmasın. Bunu da ara sıra ocağı kısarak ayarlayabilirsiniz.
Her seferinde fazla hamur atmayın 5-6 tane atın ki karıştırması kolay olsun. Hamurlarınızı kevgirle çevire çevire açık kahve olana kadar kızartıyoruz.
Havlu kağıt koyduğunuz bir tepsiye hamurları dizin.
Çok soğumadan tarçınlı karışıma bulayıp servis tabağına alın.
Not: Tarçınla fazla aranız yoksa yalnızca pudra şekerine de bulayabilirsiniz hatta evde pudra şekeriniz yoksa toz şekeri blendırdan geçirip ona da bulayabilirsiniz.
|
|
Tarçın Lokması Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|