Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tarçın ve Fındıklı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tarçın ve Fındıklı Çörek

püre
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc155863
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram oda sıcaklığında tereyağı
½ su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket instant maya
3 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 su bardağı irice çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Tarçın ve fındık

Yoğurma kabına unu alın ve üzerine instant mayayı serpip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına tereyağ, yumurtaları ve şekeri koyun. Ortadan başlayarak yanlardan unu içeri alarak yumuşak pürüzsüz bir hamur yoğurun (Gerekirse çok az un ekleyin).
Hamurun üzerini güzelce streç film ile kapatın ve ılık bir ortamda hamur 2 katına çıkıncaya kadar mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru kare olacak şekilde un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın.
Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurun her yanına gelecek şekilde şekerli tarçın karışımını serpin.Üzerine fındığı serpin. Uç kısmından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu dilim üçgenler olacak şekilde kesin.
Her bir üçgen dilimin tam ortasına çöp şiş batırarak iz bırakın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün, toz şeker serpin. 10-15 dakika daha tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.







Tarçın ve Fındıklı Çörek Tarifleri Açma Tarifleri



(1 adet Tarçın ve Fındıklı Çörek 872 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort