2 su bardağı un
1,5 su bardağı margarin
1 su bardağı hindistancevizi
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı tarçın
3 çay kaşığı kabartma tozu
Karıştırma kabına un, yulaf ezmesi, hindistancevizi, tarçın ve tozşekeri koyup karıştırın. Tavaya margarini koyup eritin. Margarini eridikten sonra içerisine balı koyup 3-4 dakika pişirin. Daha sonra içerisine sıcak su ve kabartma tozunu ekleyin. Bu karışımı unlu karışımın içerisine ekleyin ve tahta bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Tarçınlı Anzak bisküvisi karışımından 1er kaşık alarak tepsiye koyun. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında bisküvilerin rengi pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabaklarına alın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edin.
|