6 adet ayva
2 çay bardağı şeker
2 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
Yarım limon suyu
2 su bardağı su
Ayvaları ortadan ikiye kesin, dış kabuğunu soyup ayvaları limonlu suya koyup kararmaması için bekletin.
Tüm ayvaları limonlu sudan çıkarıp, tencereye dizin.
Ayvaların üzerine toz şekeri serpin.
Tarçın ve karanfili de ekledikten sonra 2 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatın ve Arçelik Ankastre Ocakta orta ateşte pişmeye bırakın.
Ayvalar köpüklenerek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz su jöle kıvamını alıp, ayvalar kırmızı renk olunca Arçelik Ankastre Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
|