|
|
Tarçınlı Çörek (milföy) |
|
figüran
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.10.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc27998
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2008
2,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
tarçın
toz şeker
isteğe göre dövülmüş ceviz
Milföy hamurlan buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır. Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Milföy Çöreği için tıklayın
|
|
Tarçınlı Çörek (milföy) Tarifleri Kete Tarifleri
|
|