Posta Gazetesi
400 gr. kuzu sotelik
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet yumurta sarısı
Arasına:
1 su bardağı zeytinyağı
8 adet yufka
Zeytinyağında küp doğranmış soğanınızı kavurun.
Çok ince kıyılmış etinizi ekleyin, suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
Salçayı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
Üzerine yarım çay bardağı su koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Baharatları ekleyerek soğuması için bekletin.
Çırpılmış yumurta sarısı ve peyniri karıştırarak soğumuş etlerle birleştirin.
Yufkalarınızı arasına yağ sürerek fırın tepsinize kat kat yerleştirin.
Ortasına etli karışımı boşaltın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirerek, 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin.
|