|
Tarçınlı Karamelli Şekerler |
 |
rekortmen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68502
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2025
2,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tuzsuz badem
2 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
2 damla limon suyu
Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun.
Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurup kenara alın.
Tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip 2 dakika kaynatın.
Daha sonra ocağı iyice kısıp tereyağı, tarçın ve karbonatı ekleyin.
1-2 dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Karıştırıp hemen ocaktan alın.
Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp düzeltin ve soğumaya bırakın.
Sonra bir bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte kesip ikram edin.

|
|