|
Tarçınlı ve Fındıklı Çörek |
|
besme
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141859
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2019
468 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket instant maya
3 su bardağı un
İçi için:
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 su bardağı irice çekilmiş fındık veya ceviz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yoğurma kabına unu alın ve üzerine instant mayayı serpip karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına tereyağını, yumurtaları ve şekeri koyun. Ortadan başlayarak yanlardan unu içeri alarak yumuşak pürüzsüz bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Hamurun üzerini güzelce streç film ile kapatın ve ılık bir ortamda 2 katına çıkıncaya kadar mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru kare olacak şekilde un serpilmiş tezgahta yarım santimetre kalınlığında açın. Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın. Hamurun her yanına gelecek şekilde şekerli tarçın karışımını serpin. Üzerine fındığı serpin. Uç kısmından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu dilim üçgenler olacak şekilde kesin. Her bir üçgen dilimin tam ortasına çöp şiş batırarak iz bırakın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün, toz şeker serpin. 10-15 dakika daha tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
|
|