|
Tarçınlı ve Reçelli Büskivi |
|
doyurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2012
Mesajlar: 74 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82610
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hülya Şakir
4.5 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı Toz Şeker
4 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Toz Şeker (dışını kaplamak için)
1 Çorba Kaşığı Tarçın ( Dışını Kaplamak için)
Margarini, toz şekeri, vanilyayı ve yumurtayı bir kaba alarak yoğuralım. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip yoğurma işlemini sürdürelim. Hamuru iki parçaya ayıralım ve istediğimiz kalınlıkta rulolar yapalım. 2 yemek kaşığı toz şekeri ve tarçını karıştırıp ruloları bu karışımın üzerinde yuvarlayalım. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra yarım santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. 160 derece ısıtılmış fırında 5-8 dakika arası pişirelim. Üzerine dilediğimiz marmelatı veya reçeli sürerek servis yapalım.
|
|