Aydın Valiliği
4 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı
6 – 7 bardak et suyu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Ocak üzerindeki tencere içine tereyağını alarak, eritiyoruz. Sarımsakları ve domates salçasını eriyen tereyağında çevirdikten sonra, et suyunu ilave ediyoruz.
Bir başka derin bir kapta, bir bardak su ile tarhanayı çözdürerek açıp kaynayan et suyuna karıştırarak ilave ediyoruz.
Tarhananın topak hale gelmemesi için kıvam alana değin karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatarak servis tabağına alıyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.
Not: Tarhana genellikle yaz sonundan sonbahar ortasına kadar güneşli havalarda hazırlanır ve kurutulur.
|