Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

TARHANA ÇORBASI (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TARHANA ÇORBASI (Gaziantep)

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc87241
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
6,831 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


10-12 sıkım Antep tarhanası
5-6 bardak su
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tutam nane
1 tutam tarhun (istenirse)
2 yemek kaşığı sadeyağ

Tarhananın miktarını yaklaşık olarak adam başına iki sıkım gibi hesaplamak doğru olacaktır. Köfte gibi sıkılmış topaklar halinde kurutulan tarhanayı hazır alabileceğiniz gibi evde de kolayca yapabilirsiniz.
Kurutulmuş tarhanayı geceden üzerini geçecek kadar suyla ıslatın. Biraz yumuşayınca elle yoğurup sabaha kadar bırakın.
Ertesi gün tarhananın içine dövülmüş sarımsak koyup arada karıştırarak kaynatın. Koyulaşıp çorba kıvamına gelince ocaktan alın.
Yağı kızdırın ve naneyi ekleyin. Çorbanın üstüne dökerek servis yapın. Eğer tarhun kullanıyorsanız tarhunu avucunuzun içinde ovalayarak ezin ve çorbaya ekleyin.

Not: Antep tarhanası çarşıdan hazır alınabileceği gibi kolayca evde de yapılabilir. Gaziantep'te sonbahar gelince kış için hazırlanan yiyecekler arasında mutlaka tarhana da olur. Böylece evde her an kuru tarhana ile çorba yapılabilir. Kış aylarında içi ısıtan doyurucu bir seçenektir ama ondan da önemlisi ruhu doyurur, kaşıklayanı mutlu kılar. Tarhananın içinde zaten yoğurt olduğu için ayrıca yoğurt konmaz, ama eğer size yoğurt tadı az gelirse, çorbaya bir yumurta ile karıştırmış bir kâse kadar süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.






TARHANA ÇORBASI (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(1 adet TARHANA ÇORBASI (Gaziantep) 46,942 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort