|
|
Tarhana Çorbası (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc57425
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
3,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler mutfağına birkez daha hoşgeldiniz
bu bölümümüzde Anadolu'nun sağlık reçetesi olan...
"Tarhana Çorbası" nın tarifini vereceğiz
ama isterseniz önce malzemeleri öğrenelim
1 su bardağı tarhana
1 adet kuru soğan
2 adet sivrei biber
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
9 su bardağu su ya da et suyu
ve üzeri için kuru nane
malzeme listesinden sonra...
Mütevazı Lezzetler Çorbalar kitabı sayfam 21 de yer alan...
tarifimize başlayalım
öncelikle soğanımızı çok ince doğruyoruz
rendeleye de bilirsiniz
o kadar ince doğramalısınız ki, rende gibi olmalı
şimdi biberi de soğanda olduğu gibi ince kıyacağız
iri gibi görünebilir, üzerinden geçeceğim
biberden sonra artık kavurmak için ateşin yanına gidebiliriz
tencereyi ateşe yerleştirdik
1 çay bardağı kadar sıvıyağı döktükten sonra...
öncelikle soğanı atıyoruz
ve tamamen şeklini kaybedene kadar kavuruyoruz
tarhana çorbasında soğanın iyi kavrulması önemli
kavruldu şimdi biberi ilave ediyoruz
hemen arkasından salçayı katıyoruz
kitabımızdaki tarifte kıyma da var
arzu ederseniz 2 çorba kaşığı kadar kıyma da kullanabilirsiniz
artık biber de yumuşadı
tuzumuzu ilave edeceğiz
şöyle tuzu da bir kaç kez karıştırdıktan sonra...
ateşi kapatacağız
şimdi et suyumuzu ya da suyu...
ama soğuk olması önemli, ilave ediyoruz
evet özellikle soğuk olmasının nedeni...
tarhananın topak olmaması için
şimdi tarhanayı ilave ediyoruz
önceden belli miktar suya ıslatarak da yapabiliriz
ama bu daha kolay bir metod
şimdi ateşi yakmadan, tarhana pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırıyoruz
güzel karıştı şimdi ateşi yakalım
evet son olarak da karabiberimizi ekleyelim
ve kaynama noktasına gelene kadar...
hızlı ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim
çorba kaynama noktasına geldikten sonra yarım ateşe getirdik
5 dakika daha kaynattık, şimdi artık ateşten alabiliriz
artık tarhana çorbasını servise sunabiliriz
üzerine de kuru naneyi serptikten sonra, sofraya götürebiliriz
bu bölümümüzde Mütevazı Lezzetler Çorbalar kitabımızda yer alan...
belki tarifi 1000 yıllık lezzetli bir geleneksel Türk çorbası...
tarifi paylaştık
"Tarhana Çorbası"
şimdiden Afiyet Olsun!
|
|
Tarhana Çorbası (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
|
|