|
Tarhana Çorbası |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19744
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
8,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tunalı Çiçek Lokantası Kavaklıdere
MALZEMELER
1/2 su bardağı un tarhanası,
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
4 su bardağı ılık su,
Tuz,
Karabiber
Pul biber,
Nane,
süslemek için maydanoz.
YAPILIŞI
Derince bir tencereye 1 kaşık yağ konur. Küçük küçük doğranmış ya da dövülmüş sarımsaklar eklenir ve 1-2 dakika kavrulmaya bırakılır. Daha sonra nane ve salça eklenerek biraz daha kavrulur. Tarhana derince bir kabın içine konur. Üzerine 4 bardak ılık su eklenerek tarhanalar suda eritilir. Eridikten sonra tencereye sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökülür. Tuz, karabiber ve pul biber de eklendikten sonra kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Arzuya göre maydanozla süslenir. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc385
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2005
6,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı yağ
3 su bardağı etsuyu
Yarım su bardağı su
bir miktar kırmızı toz biber
yeteri kadar tuz
Bir kap içinde tarhana, yarım bardak soğuk su ile ıslatılır. Çorba pişeceği kap içinde et suyu kaynatılır. Islatılmış tarhana bir telle karıştırarak et suyuna yedirilir. Ağır ateşte pişirilir. Yağda kavrulmuş kırmızı biber, zar gibi ince küçük doğranmış yağda kızarmış ekmek üzerine konur, servis yapılır.
ML® Tarhana Çorbası için tıklayın
ML® Tarhana Çorbası (görsel)
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 26.07.2016
|
Tarhana Çorbası |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc434
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2005
4,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir Çorba kaşığı margarine 2 diş sarımsak mercimek büyüklüğünde doğranır. Pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızaran yağa önceden rendelenmiş bir domates ya da bir tatl kaşığı salça ilave edilerek hafifçe kavrulur. Üzerine 1 litre su konulup, 1 çay kaşığı tuz atılır. 100 gr. hazır toz tarhana ilave edilerek kaynayıncaya kadar durmadan karıltırılır. 5 dakika kendi halinde kaynadıktan sonra servis yapılır. Arzuya göre sarımsak kullanılmayabilir.
ML® Terviye Çorbası için tıklayın
|
Tarhana Çorbası |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7959
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
4,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı toz tarhana
1 çorba kasığı katıyağ
6 su bardağı su
Yarım çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 tattı kaşığı kuru nane
Yeterince tuz, biber
Önce tarhanayı bir kaseye koyup, bir bardak soğuk su içinde ıslatınız. Bu ıslatma işlemi 10-15 dakika kadar sürmeli. Tarhananız ıs-lana dursun. Siz o arada bir tencereye bir çorba kaşığı yağı koyup, içine ezilmiş salçanızı katınız. Sarmısağı soyup havanda dövdükten sonra yağın içine katınız. Bu karışımın üstüne 6 bardak suyu döküp karıştırınız. Tencereyi orta hararetli ateşin üstüne koyup ısıtmaya başlayınız. Yağınız suyun içinde eriyip, suyunuz ılıklaşınca, suda ıslattığınız tarhanayı tencereye dökünüz. Devamlı karıştırarak pişirmeye devam ediniz. Çorba ısındıkça koyula-şacaktır. Tarhana çorbasını devamlı karıştırmak gerekir. Yoksa, tarhana suyla iyice bütün-leşmez, topak topak kalır. Çorbanız göz göz kabarmaya başlayınca, bir taşım daha kaynatıp, ateşten indiriniz. Üzerine kuru nanesini serpip, sıcak sıcak ikram ediniz.
Not: Tarhana çorbasını çok sıcak sevenlere ince kenarlı tahta kaşıkla içmelerini sağlık veririm. Lezzeti bir başka olacaktır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9898
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
4,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 çorba kaşığı hazır tarhana (1,5 paket)
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
8 bardak et suyu veya sade su
2 adet domates
Yarım paket sadeyağ veya tereyağ
Et suyu veya sade su, bir derince tencereye konur, bir miktar dışarı alınarak soğuk iken tarhana bunun içinde iyice ezilerek halledilir. Sonra bu bulamaç tenceredeki suya aktarılarak ve devamlı karıştırmak suretiyle pişirilir. Tuzu da konur. Diğer taraftan müsait bir kap veya tavada kızdırılan yağa dört dilim kadar ekmek büyük zar biçimi doğranıp kavrulur ve çıkarılacağına yakın da kırmızı biber ilave edilir. Ekmekler kızgın kızgın kaselere tevzi edilmiş olan çorbaya ilave edilerek servis yapılır.
Not: Çorbanın kıvamı zeytinyağı akıcılığında olduğu zaman pişmiş demektir. Bu kıvama geldikten sonra tuzunu koymalı 10 dakika daha kaynatıp ateşten almalıdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3219
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım bardak kuru tarhana
6 bardak soğuk su
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yeteri kadar tuz
Tarhanayı su ile ezip tuz katın ve 10 dakika kadar kaynatın. Yağı eritip naneyi ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra çorbanın üzerinde gezdirin.
ML® Yoğurtlu Tarhana Çorbası için tıklayın
ML® Yoğurtlu Tarhana Çorbası (görsel)
|
Tarhana Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10386
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
4,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişilik):
1 çay bardağı toz tarhana,
1 çorba kaşığı tuz,
1 tutam kırmızı biber,
2 çay kaşığı margarin,
5 bardak ılık su.
Yapılışı:
Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir. Diğer tarafta bir kuşaneye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca kâse içinde ezip sulandırılmış tarhana, karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak kuşaneye dökülür, karıştıra karıştıra pişirilir. 10 dakika sonra çorbanız hazırdır. Kâselere veya çukur çorba tabaklarına boşalttıktan sonra içinde kırmızı biber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3463
Gönderme Tarihi: 05.May.2006
4,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dolu yemek kasigi tarhana
8 bardak et suyu veya su
100 gr kiyma (et suyu olursa gerekmez)
1 büyük domates
1 yemek kasigi tepeleme yemek tereyağı
1-Tarhanayi 1 bardak su veya et suyuyla islatin.
2-Kiymayi yagla birlikte 4-5 dakika kavurun. Dogranmis domatesleri karistirip 3-4 dakika daha pisirin.
3-Kalan et suyunu ve islatilmis tarhanayi kiymaya katin. Ara sira karistirarak 10 dakika daha pisirin.
Not:Kiyma kullanilmadigi zaman, domatesi süzgeçten geçirin ya da küçük parçalara dograyip yagla biraz pisirin.
ML® Kerevizli Tarhana Çorbası için tıklayın
|
Tarhana Çorbası |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6108
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006
4,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. tarhana
2 bardak etsuyu yada su
100 gr. yağsız kıyma
1 adet doğranmış iri domates
1 kaşık tereyağı
tuz
Tarhanayı bir batdak etsuyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika bekletin, ardından ince bir süzgeçten geçirin. 2 kilo etsuyunu kaynatıp tarhanayı ağır ağır katın. Kıymayı bir başka kapta kavurun, domates ilave edin, sonra hepsini çorbaya katıp ağır ateşte 10 dakika kaynatın. Eritilmiş tereyağını ve tuzunu katarak sofraya getirin.
ML® Sakalaçarpan Çorbası için tıklayın
ML® Sakala Çarpan Çorbası (görsel)
|
Tarhana Çorbası |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc23280
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2008
4,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tarhana
8 su bardağı su
Biber
Tuz
3 kaşık yağ
Tarhanayı akşamdan suya koyun. Sonra bir tencereye su koyup ateşe sürünüz. Tuzuna bakıp icabı kadar tuz ve kırmızı biber ilavesiyle karıştıra karıştıra pişiriniz.
|
Tarhana Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27107
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
4,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı hazır tarhana
2 yemek kaşığı yağ
1 adet büyükçe domates
4 su bardağı et suyu ya da tableti
Yapılışı:
Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür. Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya su yalnız su dökülür. Kaynatılır. Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dk. kadar kaynatılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33333
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
4,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak tarhana
8 bardak su
150 gr. yağsız kıyma
2 çorba kaşığı yağ
2 domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Tencereye yağı kıymayı koyun. Kıyma suyunu bırakıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Sonra buna kabukları soyulup ince ince doğranmış domatesleri ya da 1 kahve fincanı suda eritilmiş domates salçasını koyun. Domatesler eriyip püre haline gelene kadar pişirin. Suyu ısıtın. Bir kasenin içinde tarhanayı bu suyun bir kısmı ile ezerek sulandırın, kıymanın üstüne dökün. Kalan suyu, tuzu koyun. Hepsini karıştıra karıştıra orta hararetli ateşte çorba boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kaseye boşaltın. Yanında yağda kızartılmış küp ekmek parçaları olduğu halde servis yapın.
|
Tarhana Çorbası |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22609
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
4,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ev tarhanası veya hazır tarhana
6 su bardağı et suyu veya su
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 domates (yoksa 1 çorba kaşığı salça)
Tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 diş sarımsak
Tarhanayı bir miktar suyun içerisinde güzelce ezin. Bir tencere içerisinde yağı eritin. Domatesleri rendeleyin veya salçayı katın. Kısık ateşte bu karışımı birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu ilâve edip kaynatın. Tencereye ezdiğiniz tarhanayı yavaş yavaş ilâve edin. Top top olmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce dilerseniz dövülmüş sarmısağı ve naneyi çorbaya ilâve edip tuzunu katın. Çorbanız servise hazırdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24086
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,966 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 çay fincanı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet olgun domates, ya da 1 kaşık domates salçası
6-8 su bardağı et suyu, ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
GARNİTÜRÜ İÇİN
4 dilim ekmek ya da
150 gr beyaz peynir ya da
1/2 su bardağı torba yoğurdu
Çorbayı pişirmeden yarım saat önce tarhanayı bir bardak suyla ıslatarak karıştırın. Tencereye tereyağını, kabukları rendelenmiş domatesi, ya da 1 çay bardağı domates suyunu, veya 1 kaşık domates salçasını aynı oranda sulandırarak koyun. 4-5 dakika kadar kaynatın.
Et suyunu ve tuzunu ilave edin.
Tarhanayı ezerek karıştırın ve ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Ateşten alıp servis kasesine koyduğunuz tarhananın üzerine kuru nane ve kırmızı biberli kızgın tereyağını gezdirin.
Garnitürü için kabukları çıkartılarak 1 santimetreküplük parçalar halinde doğrayıp, fırında, ya da yağda kızarttığınız ekmeği çorbanın üzerine koyabilirsiniz. Garnitür için ıslatılarak tuzu alınıp rendelenmiş beyaz peynir, veya yağlı torba yoğurdunu da iyice vurarak kullanabilirsiniz.
|
Tarhana çorbası |
|
Hafize Eray
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc31790
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
3,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı tarhana
3 kaşık tereyağı
2 adet domates
6 bardak et suyu
tuz
karabiber
nane.
Yağ bir tencerede eritilir, rendelenen domatesler yağda öldürülür. Et suyu, tuz, karabiber ilave edilerek kaynatılır, ayrı bir kapta su ile eritilen tarhana kaynamakta olan tencereye ilave edilerek topaklanmaması için karıştırılır. Yeterince koyulaşınca ateşten alınıp nane ilave edilerek servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27106
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
3,927 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 çorba kaşığı toz tarhana
1 çorba kaşığı margarin veya 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su yada et suyu
Tuz
Nane
Yapılışı:
Tarhanalar bir kaseye konulup üzerini çok az geçecek kadar su ilave edilerek yarım saat kadar bekletilir. Tencereye yağ ve salça koyularak çok az su ile ezilir. Beklemeye bıraktığınız tarhana bu karışıma ilave edilerek üzerine dört bardak su konulup karıştırılarak 10-15 dk. kadar pişirilir. Koyulaşınca kaselere konulur ve üzerlerine nane serpilerek sıcak servis yapılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33392
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
3,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suyu (8 bardak)
160 gram tarhana (1 bardak)
150 gram kıyma
Tuz
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
6 dilim ekmek
250 gram domates (2 orta) ya da 50 gram tuzsuz domates salçası
60 gram margarin (3 çorba) kaşığı
1 Tencereye 3 silme çorba kaşığı margarin ile 150 gram kıyma koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kavurmalı, sonra bunlara soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ya da az suda eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek domatesler iyice erimiş bir hal alıncaya kadar, arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmelidir.
2 Domatesler eriyince, bunlara sırasiyle; 8 bardak ılık bir halde et suyu, tuz ve serpercesine 1 bardak da tarhana ilâve ederek, çorba bozamsı bir koyuluk alıncaya kadar durmadan karıştırmak suretiyle, pişirmeli ve yanında kızarmış 50 küçük ekmek olduğu halde servis yapmalıdır.
|
Tarhana Çorbası |
|
kutsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26947
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
3,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru tarhana
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı su
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir, salça katılır, birkaç dakika çevrilir.Diğer tarafta tarhana 2 su bardağı soğuk suda bekletilir. Soğanlı karışımın üzerine dökülür. 6 su bardağı su ve tuz katılır. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Üzerine kuru nane serperek servise sunulur.
|
Tarhana Çorbası |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8879
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı hazır Tarhana
2 yemek kaşığı yağ
1 adet büyükçe Domates
4 su bardağı Et Suyu yada Su
Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür.
Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür. Kaynatılır.
Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içerisine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dakika kadar kaynatılır.
|
Tarhana Çorbası |
|
fiyaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc43011
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı tarhana
3 kaşık tereyağı
2 adet domates
6 bardak et suyu
Tuz
Karabiber
Nane
Yağ bir tencerede eritilir. Rendelenen domatesler yağda öldürülür. Et suyu, tuz, karabiber ilave edilerek kaynatılır. Ayrı bir kapta su ile eritilen tarhana kaynamakta olan tencereye ilave edilerek topaklanmaması için karıştırılır. Yeterince koyulaşınca ateşten alınıp nane ilave edilerek servis yapılır.
|
|