|
|
Tarhunlu Ratatouille ve Tavuk Göğsü |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114112
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2016
1,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet AYTAÇ TAVUK GÖĞÜS
1 adet baharat buketi (kekik biberiye maydanoz)
2 adet kabak (küp doğranmış)
1 adet patlıcan (küp doğranmış)
1 adet kırmızıbiber (çekirdekleri alınmış küp doğranmış)
1 adet dolmalık biber (çekirdekleri alınmış
2 adet domates (4e bölünmüş)
1 adet soğan (küp doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 tutam tarhun
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
1 Fırını önceden 180 °Cye ayarlayın.
2 Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın, soğanları pembeleştirin.
3 Ardından patlıcan ve biberleri ekleyin.
4 Biraz kavurduktan sonra domates ve kabakları ekleyin.
5 Tuzu, karabiberi ve sarımsakları ilave edin, tüm malzemeyi dikkatlice karıştırın.
6 Son olarak baharat buketini ekleyin. Ağzını kapatın ve fırında 1 saat kadar pişirin.
7 AYTAÇ TAVUK GÖĞÜSleri 4 parça olacak şekilde uzunlamasına kesin.
8 Parçaları bir buzdolabı poşeti içinde dövme aleti ile dövün.
9 Bir ızgara tavasını kızdırın. AYTAÇ TAVUK GÖĞÜSleri her tarafı pişene kadar kızartın.
10 Sebzelerle birleştirin, servis yapın.
|
|
Tarhunlu Ratatouille ve Tavuk Göğsü Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
|
|