15 adet parça kesilmiş elma
15 adet parça kesilmiş armut
40 adet kiraz
15 adet erik
6 adet ananas
10 adet muz
1 su bardağı ahududu şurubu
100 gram yeşil fıstık
100 gram badem.
2 adet yumurta
Hamur tahtası üzerine un elenir, ortası havuz gibi açılır. Açılan yere tereyağı, şeker, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya, yumurta koıur. İyice halledilir. Unla da hep 'beraber halledilerek yoğurulur. Üzerine bez örtülür. Yuvarlak tabak içine göre ya da oval tabak içine göre açılan bir parmak kalınlığında iki tabaklık hamur kesilir. Pişecek tepsiye konur, orta ateşli fırında pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa çıkarılır. Bir kap içine un bir yumurta bütün ve bir yumurtanın yalnız sarısı, vanilya, şeker, süt konur, yumurta vurma teliyle halledilerek orta ateşte pişirilir. Yapılan krema soğuduktan sonra hamurların üzerlerine sıvanır. Yukarıda yazılı susuz komposto meyveleri krema üzerine düzgün sıra ile dizilir. Üzerine temizlenmiş fıstık, badem konur. Sofraya verildiği zaman ahududu şurubu gezdirilir.
|