Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Taş Kadayıf (Kahramanmaraş)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taş Kadayıf (Kahramanmaraş)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107266
Gönderme Tarihi: 02.May.2015
4,064 defa indirildi / yazdırıldı




Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan


1 kg un
2 yumurta
15 g maya
250 g iç ceviz ya da fıstık
Yarım kg kızartmalık yag
6 su bardagı toz seker

Bir tencerede 6 su bardagı toz sekere 6 su bardagı su konarak kestirmesi hazırlanır.
1 kg un, su ile katılastırılmadan çözülür ve ayrandan daha kıvamlı olacak sekilde ayarlanır.
15 g maya suda çözülür. Üzerine 2 yumurta kırılır. İyice çırpıldıktan sonra hamura eklenir. Sonra hamur iyice çırpılır.
Taş kadayıf ekmeginin açıldıgı yer (belki eskilerde altında ateş yanan tandırlardı ve bu nedenle “taş kadayıfı” denilmekteydi.) Simdilerde altında tüp gaz yanan kalın bir saç kullanılmaktadır. Bu saç iyice ısındıgında üzerine 1 kepçe hamur konur. Ayrandan daha kıvamlı olan hamur kısa zamanda ve kendiliginden küçük bir bazlama kadar genisler. Kalınlıgı da 3-4 mm kadar olur. Taş kadayıfı ekmeginin özelligi sünger gibi gözenekli olmasıdır.
Kızgın saçtan alınan kadayıf ekmeklerinin ortalarına nohut kadar ufaltılmış iç cevizler ya da fıstıklar konur. Sonra ikiye katlanarak börek yapar gibi yarım ay sekline getirilir ve agızları elle kapatılır.
Bu sekilde hazırlanan taş kadayıflar kızgın yagda kızartılır.
Yeterince kızartılan kadayıflar, içinde kestirme bulunan bir kaba konur. Yeterince kestirme emdikten sonra çıkartılarak servis yapılır.







Taş Kadayıf (Kahramanmaraş) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Taş Kadayıf (Kahramanmaraş) 13,339 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort