İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Kuzu Kuşbaşı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/3 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
2 Adet Domates
3 Adet Yeşil Biber
1 Adet Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
½ Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Su Bardağı Su
Tencereye tereyağı konur, eriyince içine doğranan soğanlar ilave edilir ve kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca üstüne doğranan etler, 5 dakika sonra doğranan biberler, domatesler, tuz ve baharatlar dökülür ve kavrulur.
Tencereye sıcak su döküldükten sonra kapak kapatılır ve yemek kısık ateşte pişirilir.

|