Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Taşkın Ticaret Kars (1 adet - 27,669 defa bakıldı)

Taşkın Ticaret Kars


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taşkın Ticaret Kars

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc101957
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2014
3,472 defa indirildi / yazdırıldı




https://taskinticaret.net

BA Röportaj isteğimizi kabul ettiğiniz için teşekkürler, sizi tanıya bilir miyiz?

TB Tarık Boy, burası Taşkın Ticaret.

BA Burası kaç senelik işletme?

TB Burası dededen gelme 30 senelik işletme.

BA Kars deyince akla süt ve süt ürünleri geliyor, Kars peynirini özelliği nedir?

TB Banu Hanım, Kars'ın et ve süt ürünleri meşhurdur, bu ürünler doğaldır. Kars yüksektir, kışın tabiat karın altında kalıyor, toprak dinleniyor, kış bitince karlar yavaş yavaş eriyor, kar suyu toprağın 1-2 metre derinliklerine kadar yavaş yavaş işliyor. Bu şekilde otlar çok güzel yetişiyor, balımız kaşarımız çok güzel oluyor.

BA Kaşarınız nasıl hazırlanıyor?

TB Kaşarımız saf sütten yapılır, çok az tuz ve maya bulunur. 1 kilo taze kaşarımız 10 kilo sütten oluşuyor. 1 kilo beyaz peynirimiz 5 litre sütten oluşuyor, 1 kilo eski kaşarımız 13 kilo sütten elde ediliyor.

BA Ya gravyer?

TB 1 kilo gravyer peyniri 25 kilo sütten elde ediliyor. Gravyer Türkiye'de sadece Kars'ta üretilir.

BA Vitrinlerde beyaz peynir çok görülmüyor ve kaşar mı üretiliyor?

TB Peynirlerin en sağlıklısı, en lezzetlisi, en uzun ömürlüsü Banu Hanım kaşardır, bir kaşar 5 yıla kadar dayanıyor ama beyaz peynir 1 hafta içerisinde değerini kaybediyor, çok da uzun ömürlü değil. Kaşar için şekersiz bal diyebiliriz, arılar nasıl otlardan bal yapıyorsa aynı otlardan da inekler süt yapıyor.

BA Kars'ta süt bol...

TB Evet Kars'ta süt bol ve ucuz, kaşarın da fiyatı bu bakımdan ucuz, yurdun batısında kaşarın fiyatı bizim iki katımız.

BA Taze kaşar ne kadar sürede sofraya geliyor, eski kaşar ne kadar sürede eski kaşar oluyor?

TB Taze kaşar yapıldığı andan itibaren yenebilir, beyaz peynir gibi değil. Kaşar peyniri kaynatılarak yapılır, sağlıklıdır. Eski kaşarın yapımı daha farklıdır, dinlendiriliyor, en az 6 ay sonra sofraya gelir. 6 ay ile 12 arası en güzel zamanıdır. İki yıllık olunca daha da güzelleşir. Derler ya "her şeyin yenisi iyidir, dost ve kaşarın eskisi iyidir"

BA Onu duymamıştım. Eski kaşarın küflenmesi referans mı oluyor?

TB Tabi insanın olgunu saçı beyazlaşıncadır. Eski kaşarın olgunu da küflenincedir.

BA Çok güzel ifade ettiniz. Bir de kaymak var, göbek kaşarı var onlardan da bahseder misiniz?

TB Tabi süt ürünleri olarak bir çeçil peyniri var yağsız sütten yapılıyor, çeçil peynirinin de küflenmiş makbul kabul ediliyor.

BA Tabii antibiyotik.

TB Tabi öyle de denebilir. Süt makineye vurulduğu zaman yağı alınarak çeçil peyniri, yağından da tereyağı yapılıyor. Tereyağımız çok sağlıklı ve kalitelidir yemeklere tatlılara lezzet katar.

BA Bir de göbek kaşarından bahseder misiniz?

TB Görüntüsü yemek tabağına benzer ya da köy ekmeklerine benzer. Her 13-14 kiloluk eskimiş kaşardan ustalıkla 1 adet o peynirden elde edilir. Göbek kaşarı ortasıdır ve en yağlı yeridir. Nasıl yoğurdun kaymağı olursa o da kaşarın kaymağıdır.

BA Yani krema gibi bir şey öyle mi?

TB Evet çok yağlı yeridir.

BA Kısaca Kars balından da söz eder misiniz?

TB Kars balı çiçek balıdır, burada çam balı, kestane balı gibi ballar olmaz. Hakiki bal yani ilaç olan bal çiçek balıdır. Bilirsiniz ilaçlar da çiçeklerden elde edilir, burada adı dahi konmamış çok sayıda farklı çiçek çeşidi var, çiçek çeşitliliğini yanında kalitemizi arttıran arı ırkımızdır. Bizim arılarımız "Kafkas" ırkıdır yani şekerden şuruptan bal yapmaz, her şey bozulur küflenir ama balımız asla bozulmaz.

BA Hakiki balı nasıl anlayacağız?

TB Kıvamından, görüntüsünden, tadından anlarsınız, çok da macun gibi olmayacak, biraz da anlamak için ustalık gerekiyor.

BA Tarık Bey çok, çok teşekkür ederiz.

TB Ben teşekkür ederim Banu Hanım.
















Taşkın Ticaret Kars Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Taşkın Ticaret Kars 27,669 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort